Политолог отиде да види протеста и се шашна

Протестиращите са идентични с онези, които пререждат, карат в аварийната, паркират в парка

Политолог отиде да види протеста и се шашна | StandartNews.com

Политологът Стойчо Стойчев пусна репортерски коментар по повод протестите и блокираните булеварди. Това той направи в личния си Фейсбук профил. По думите му протестиращите са идентични с онези, които пререждат, карат в аварийната лента, паркират в парка.

Ето какво още написа коментаторът:

Дойдох на място за да видя с очите си какво се случва. Без всякакво притеснение мога да кажа следното: лицата тук са абсолютно идентични с тия, които пререждат колоната на светофара, карат в аварийната лента по магистралите и бус лентите в градовете, паркират колите си в паркове, градинки и върху тротоари, спират на аварийки в активни ленти за “5 минутки”, узаконяват незаконните си строежи и ремонти, присвояват публична собственост или ограничават достъпа на другите до такава и т.н.

Да. Еманация на нахалството и безогледната наглост, неистово претендираща за подмяна на обществения интерес със собственото си удобство и еснафско разбиране за правов ред. Мен ме е срам от тези хора. Срам ме е защото тях не ги е срам да притесняват останалите с наглостта си, да натрапват дневния си ред и да ни занимават с обсесиите си.

Не. Нищо не отвоювате, защото няма нито битка, ни война. Те са само във вашите глави и кухите тикви на тези, които ви подкокоросват за тези изстъпления. Не сте герои. Не сте достойни за нищо, освен за лош пример на натрапчива до втръсване наглост. Днес някакво създание дори си позволи да присвоява Божия Закон, като изкара тези изстъпления - следствие от него.

Тази нощ, разлика между плажа Отманли и Орлов мост не съществува. Вие се показахте като озъбено и нелицеприятно подобие на това, срещу което протестирате.

Последно, отнасяйте се с уважение към полицаите. Те са там не за да ви репресират. Колкото и да се брътви тая глупост, истина няма да стане. Тези хора са там за да пазят вас, вашето удобство и ориенталския ви кеф. Ако не за друго, поне заради собствения си егоистичен интерес го направете.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай