Полицаите се вдигнаха. Събират се пред президентството и МВР (ОБНОВЕНА)

Радев безпрецедентно се намесва, възмутени са униформените

Полицаите се вдигнаха. Събират се пред президентството и МВР (ОБНОВЕНА) | StandartNews.com

Лавина от гняв сред полицаите след безпрецедентната намеса на Румен Радев в определянето на служебния кабинет. Униформени от цялата страна започнаха да се събират в обедната си почивка на протест пред президентстовото.

Те искаха с присъствието си да изравят възмущение от бруталната намеса на президента Радев в реденето на служебен кабинет и отказа на държавния глава да разпише правителството заради участието на Калин Стоянов в него.

В същото време техни колеги се събраха и пред пред вътрешното министерство на ул. „6-и септември” в София, за да изразят с присъствието си подкрепа за министър Калин Стоянов.

ВИЖ ОЩЕ: Радев погази Конституцията, хвърли страната в невиждана криза

В нарушение на Конституцията Радев отказа да разпише указа за служебния кабинет „Грънчарова”, защото в него вътрешен министър отново е Калин Стоянов.

ВИЖ ОЩЕ: Безпрецедентна криза! Радев направи нещо невиждано

Не разбираме какво се случва, г-жа Грънчарова изложи аргументи в подкрепа на решението си да запази министър Стоянов, той е един от нас, възмущаваха се полицаите пред МВР.

„Събрали сме се спонтанно в подкрепа на цялото ръководство на вътрешното министерство“, каза Лъчезар Колев от отдел „Специализирани сили“. Той заяви, че спонтанно е организирал събиране, тъй като това, което се е случило е недопустимо.

„Никакъв шанс, абсурд“, заяви Колев и допълни: „Грънчарова изложи факти и обстоятелства защо е избрала именно Калин Стоянов да остане на поста.

Това, което се случи е безпрецедентно и направо не можем да повярваме“

„Близо 22 години съм работил с много министри, но Калин Стоянов в момента прави много неща, които не са правени от дълги години“, категоричен бе униформеният и допълни: „Ние не сме политици. Не можем да определяме кой да е министър и кой не, но подкрепяме ръководството на министерството!

Това не е натиск! Натиск е премиерът да се притиска да смени министъра с друг?“ – каза полицаят за случилото се на „Дондуков“ 2.

 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Дони
преди 1 месец

Президента иска да управлява и го прави с отказа си да подпише.

Откажи
Master
преди 1 месец

Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена:---- https://use.my/arctik

Откажи