Покаяние. Дончева се извинява на Герджиков

посочи къде е станала грешката

Покаяние. Дончева се извинява на Герджиков | StandartNews.com

Татяна Дончева от "Изправи се БГ! Ние идваме!" се извини на номинирания за кандидат-президент ректор на Софийския университет проф. Анастас Герджиков заради цитиране на невярна информация, разпространявана в социалните мрежи.

"Поднасям своите най-искрени извинения на професор Анастас Герджиков за твърдението ми в предаването "Денят започва" по БНТ, че под негово ръководство СУ "Свети Климент Охридски" е направил Бойко Борисов доктор Хонорис кауза и му желая успех в президентската кампания".

Това написа във ФБ Татяна Дончева. Спорът ѝ с професор Герджиков започна в студиото на БНТ днес.

Там тя прочете приписвано на негово изказване по време на церемония за връчване на научно звание, в което се твърди, че Борисов е направил за шест месеца повече от Стефан Стамболов и Тодор Живков, и че има честност и огромен талант.

Дончева обаче продължи:"Номинирането на професор Герджиков от страна на ГЕРБ е израз на отношенията между ГЕРБ и професор Герджиков, заслугите на ГЕРБ за избора на професор Герджиков за ректор на СУ, за налагането му като обществена фигура и съответно една любвеовилност, почит, преклонение, любов от страна на професор Герджиков към Бойко Борисов.

Това е, как да кажа, ортодоксален гербаджия"

Професор Герджиков се включи в предаването, за да опровергае това твърдение, разпространявано в социалните мрежи."Госпожа Дончева лъже и обижда мен и университета.

Не е вярно, че СУ е присъдил титлата почетен доктор на господин Бойко Борисов, не е вярно, че аз съм говорил славословие за него. Това е лъжа. Очаквам госпожа Дончева да се извини незабавно на мен и на университета. Сигурен съм, че госпожа Дончева иска да управлява, но ако събира информацията си от интернет, явно не може"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай