Подсъдими платили за протестите срещу Иван Гешев

Другият организатор на протестите е била малка политическа извънпарламентарна  партия, която се опитвала грубо да се намеси в избора на главен прокурор

Подсъдими платили за протестите срещу Иван Гешев | StandartNews.com

В голямата си част протестите (срещу избора на Иван Гешев за главен прокурор) бяха организирани и платени и то от група обвиняеми или подсъдими лица, които се притесняват явно от правосъдието, пред което ще бъдат изправени. Това обяви в интервю за предаването „Лице в лице” по бТВ депутатът от ДПС Хамид Хамид.

По думите му другият организатор на протестите е била малка политическа извънпарламентарна  партия, която се опитвала грубо да се намеси в избора на главен прокурор.

„Не може политическите партии да се намесват в независимата съдебна система, както и обратното – не може съдии да се намесват в политическия живот на страната. Това е намеса на едната власт в другата. Видяхме, имаше действия на съдии – изоставиха си делата и тръгнаха да стават общински съветници, не визирам никого в случая”, коментира Хамид.

Депутатът от ДПС определи като достойни и двете кандидатури за председател на КПКОНПИ – на настоящия главен прокурор Сотир Цацаров и на депутата от „Воля” Симеон Найденов. По думите му партията внимателно ще се запознае с концепциите на двата и тогава ще реши кого ще подкрепи.

ДПС обаче е категорично против избора на лидера на НФСБ Валери Симеонов за зам.-председател на Народното събрание. „Няма как официозът на езика на омразата да седне на този президиум под надписа „Съединението прави силата”, заяви Хамид Хамид.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай