Планът за възстановяване поема към Брюксел

Кабинетът в оставка го приема утре

Планът за възстановяване поема към Брюксел | StandartNews.com

Националният План за възстановяване и устойчивост ще бъде приет утре на заседание на правителството и ще бъде изпратен на Европейската комисия. Това стана ясно поредното онлайн включване на Бойко Борисов от Банкя. Той събра представители на туристическия бранш, министри в оставка и кметове на ГЕРБ.

Ще приемем и плана и ще го пратим, като искат, то не е Библия, може след това да се поправи, да се преписва, да се слага, те са гъвкави документи, това е ежедневен преговор с Европейската комисия, с хората, които дават пари, обясни Борисов.

Днес планът трябва да бъде разгледан от бюджетната комисия в парламента, а лидерът на "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова обяви, че "има действия, които трябва да свърши това правителство - настояваме Борисов да внесе Плана за възстановяване и развитие, настояваме да се обсъди в парламента и ще го задължим да внесе плана до 30 април".

"Плана за подпомагане не искат да коментират, нали само казват: "Не е хубаво". Добре, дайте да видим вашия и да го сравним. Ето, аз извадих кабинета, казах - това ще са министрите, това са, хората да знаят за кого гласуват. Дават ни един премиер, който само да ходи и да върне мандата. Няма министри, няма екипи, няма какво ще се прави във всичките тези сфери", коментира още Борисов.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов настоя от името на Националното сдружение на общините в България Планът за възстановяване да бъде изпратен до края на този месец в Брюксел.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай