Пламен Нунев хвърлил оставка на 8 април

Работата за ГЕРБ е апостолска, заяви депутатът

Пламен Нунев хвърлил оставка на 8 април | StandartNews.com

Дългогодишният координатор на ГЕРБ - Русе Пламен Нунев е подал партийната си оставка още на 8 април.

На 8 април след изборите подадох оставка за освобождаване като член на Изпълнителната комисия и областен координатор на ГЕРБ за Русе, заяви за Русе Медиа депутатът. Причината са двете загуби на последните избори – на местния вот ГЕРБ отстъпи кметското място в Русе на БСП, въпреки че спечели шест от осемте общини в областта, а на отминалите парламентарни избори „Има такъв народ“ измъкна победата само със 111 гласа.

„Смятам, че имам доблестта да направя това – да подам оставка, и дори съм длъжен след загубите през 2019 и 2021 г.  Вече 15 години съм областен лидер, последният мохикан, който е време да се оттегли, за да има наистина промяна и да се даде път на нови лица в местната структура. Дори и да не съм вече ръководител, ще продължа да работя за партията в областта и ще помагам с всичко, с което мога. За мен партийната работа е апостолска“, заяви Пламен Нунев.

Той благодари на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който му е гласувал доверие толкова много години. Пламен Нунев ще остане депутат в новия парламент, в който представлява ГЕРБ заедно с водача на листата от Русенския район Красен Кралев.

Оставката на Нунев ще бъде гласувана на Националния съвет на ГЕРБ, който ще се проведе на 11 май.

По-рано днес на брифинг в централата на ГЕРБ Томислав Дончев бе категоричен, че на конференцията ще има сериозни рокади. Анализът ни ще стигне до ниво секция - от кандидати до резултати, допълни той. И гарантира, че промените няма да са "фасадни".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай