"Пирогов" на бунт в защита на Балтов

Лекари блокират кръстовището пред болницата

"Пирогов" на бунт в защита на Балтов | StandartNews.com

Лекари от „Пирогов” се вдигнаха на бунт в защита на проф. Асен Балтов. Той бе уволнен вчера заради доклад на Здравната каса, според който болницата е лекувала 800 пациенти фиктивно и е взела неправомерно за това над 1 млн. лв.

ВИЖ ОЩЕ: Скандално! Не казали на проф. Балтов, че го уволняват

Фиктивен прием на пациенти не е имало, няма източване на Здравната каза, категоричен бе проф. Балтов. И обясни, че всички тези 800 пациенти са били лекувани за ковид, след което са имали пост ковид усложнения и е трябвало да останат в болницата. Лечението им е било напълно безплатно.

Протестиращите лекари заявиха, че проф. Балтов е изключителен професионалист и ще протестират колкото е необходимо.

"Тази армия лекари от „Пирогов” изкара пандемията на гърба си, а ни изкараха мародери. Обидени сме всички ние", каза колега на бившия директор на столичната болница. 

Друг медик допълни, че ще протестират всеки ден пред най-голямата спешна болница и са твърдо решение да останат тук колкото е необходимо.

Малко по-късно лекарите блокираха пръстовището пред болницата. И скандираха името на Балтов с ръкопляскания. Те заявиха, че са изключително обидени от твърденията на Здравното министерство, че Спешната болница точи касата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай