Петков шокира с уникални твърдения! Кого видя като победител на вота

Няма значение с кого ще сме в коалиция след предсрочните парламентарни избори след 27 октомври

Петков шокира с уникални твърдения! Кого видя като победител на вота | StandartNews.com

Източник: БНТ

Съпредседателят на "Продължаваме промяната-Демократична България" Кирил Петков хвърли в шах зрители и избиратели тази сутрин като направи уникална прогноза за изхода от вота на 27 октомври.

"Оценявам като големи шансовете да бъдем първа политическа сила на предстоящите избори", декларира той пред БНТ.

Съпредседателят на ПП-ДБ отново блесна с нечленоразделна си реч, коментират медии. Неясният говор на бившия министър председател накара водещите на сутрешния блок на БНТ Христина Христова и Симеон Иванов почти да блокират.

Освен това Петков се изложи с предизборните обещания. „Майчинството да се изплаща втора година за жени и майки, които искат да се върнат на работа“, изказа се Петков и веднага бе засечен за това твърдение. „Това и сега е така“, контрира го Христова и поясни: „Те и сега се получават пари втората година.“

„Да, но в доста по-голям. С 60 процента. Така младите жени да се върнат на работа“, опита да се измъкне Кирил Петков.

„Ние се връщаме към основата заради която влезнахме в политиката. Връщаме се към младите и бъдещето на България. Направихме безплатните детски градини и данъчните облекчения“, добави той.

"В приказките всички са много силни, но когато реално трябва да направим нещо, никой не прави нищо. Ако си имахме доверие с ГЕРБ, ние нямаше да отидем на следващи избори. Ние просто си нямаме такова", разкри Петков.

"Няма значение с кого ще сме в коалиция след предсрочните парламентарни избори след 27 октомври, ако България върви напред в развитието си като европейска държава. Това, което слагаме в момента като модел е моделът, в който да има равноотдалечен премиер - професионалист, юрист или икономист, който да припознае основната политика в програмата на партиите", поясни Петков.

Според него има подходящи кандидати за премиер след предсрочните избори. "Последното нещо, което бих направил в момента е да казвам идеи и кандидати за премиери, но това, което бих искал да кажа е, че не държим да имаме министри и министър-председател, но това, което ще държим е политиката по доходите да бъде част от програмата за управление", каза Петков.

Кирил Петков отрече да е наивен, а има визия за България за справедливост и равен старт за развитието на държавата. На принципа "проба-грешка" Петков вижда вярната посока за България.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Анна
преди 1 ден

То и слепите ви видяха що за цвете сте.

Откажи