Петков: Калпакчиев трови системата

Случаят с Полфрийман показва двойни стандарти, казва лидерът на АБВ

Петков: Калпакчиев трови системата | StandartNews.com

Когато хора като Христо Иванов и Калин Калпакчиев, един път имат една позиция, а друг път имат друга позиция, това ме кара да мисля, че тези хора гледат на Висшия съдебен съвет като на мешерето, а на Прокуракурата – като на момата, която искат. Това заяви в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" лидерът на партия АБВ Румен Петков.  Това котило  ежедневно отравя атмосферата около съдебната система. То е с много съществен принос за ударите върху нея, именно то подхранва част от критиките на европейските ни партньори, коментира още Петков.

"По принцип ние от АБВ сме избягвали коментарите за кадровите решения в съдебната система, за определени решения на съда, определени стъпки и действия на другите звена и институции, ангажирани с правораздаването. Но случая с Полфрийман е крещящ. И той за съжаление доказва едни волунтаристични двойни стандарти, които са грозни. Когато се разгоря скандалът с апартамента с асансьора, с цената на апартамента на г-жа Цачева - и Цветанов, и Цачева си отидоха веднага. За председателя на Върховния касационен съд (Лозан Панов – бел. Ред.), обаче, това не важи. Тези двойни стандарти отвращават. И затова и хората се отнасят по този начин", добави Румен Петков.

За започналата кампания за Местни избори 2019 и подкрепата на АБВ за Мая Манолова за кмет на София, лидерът на партията изтъкна, че всякакви "опити тя да бъде яхната или гушната от която и да е подкрепящите формации, не са добро поведение, първо, и второ, тя също от своя страна не бива да фаворизира който и да е." И предупреди, че партията му не е подписала празен чек, когато е обявила подкрепа за Мая Манолова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай