Понеделник,

Петима на финалната права за лидер на БСП

От: Стандарт -
A
A
A

Петима души останаха на финалната права в състезанието за  лидерския пост в БСП, съобщи Емил Войнов, председател на вътрешнопартийната ЦИК.

Корнелия Нинова, Кирил Добрев, Красимир Янков, Валери Жаблянов и Георги Тодоров остават в битката.

Най-много номинации за председател на БСП е получила Корнелия Нинова.

"Днес се проведе заседание на Централната комисия за провеждане на избора, което основната точка беше регистрация на кандидатите за председател на БСП за предтоящия вътрешнопартиен избор на 12 септември. Искам да ви информирам, че до 5 август получихме решенията от всички проведени конференции на общински и районни структури на БСП в цялата страна. От тези конференции бяха предложени 55 кандидати за председател на БСП. Мога да ви кажа, че най-много номинации в процедурата по номиниране е получила Корнелия Нинова с 285 предложения, Кирил Добрев - 144, Красимир Янков - 55", изброи в началото на пресконференцията Емил Войнов.

Крайният срок за подаване на декларации за участие е бил до 6 август. "В регламентирания срок 7 кандидати подадоха своите декларации, с които се съгласиха да се кандидатират за председател на БСП. Оказа се, че от тези 7 кандидати 5-ма отговарят на изискванията за наличие на партиен стаж. Днес с решение на Централната комисия за провеждане на избора тези кандидати бяха регистрирани. Това са Валери Жаблянов, Георги Тодоров, Кирил Добрев, Корнелия Нинова и Красимир Янков", уточни Емил Войнов.

Предизборната кампания в левицата започва на 13 август и продължава до 10 септември.

Членовете на БСП ще станат ясни, след като се съставят избирателните списъци. До 10 септември трябва да бъдат заличени всички починали и напусналите партията.

Над 80 хиляди са членовете на социалистическата партия по данни към 31 декември, каза още Емил Войнов.

 

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички