Пеевски за ЦИК: Незаконно решение. Няма да спрат ДПС-Ново начало!

Пеевски коментира вчерашното решение на ЦИК да изпрати указания на двете коалиции с ДПС да докажат, че партия ДПС не е част от тях

Пеевски за ЦИК: Незаконно решение. Няма да спрат ДПС-Ново начало! | StandartNews.com

Източник: БНТ, архив

Забягналата шефка на ЦИК, която е заместник-председателка на една от партиите, участващи в коалицията с деребеите, се върна. Това е абсолютно незаконно решение. Виждат се интересите им. Не го приемаме. Ще има ДПС-Ново начало. Така Делян Пеевски коментира вчерашното решение на ЦИК да изпрати указания на двете коалиции с ДПС да докажат, че партия ДПС не е част от тях.

ВИЖ ОЩЕ: Пеевски: Русия прави всичко, за да превземе България. Никой не може да извади нищо за мен

Причината е, че ДПС е подадена като участник в две коалиции - и на Пеевски, и на Джевдет Чакъров, което е в разрез с Изборния кодекс.

"Няма как да спрат новото начало. Влагат огромни усилия и средства. Незаконната коалиция я видяхте - единият участник не си е взел решение за участие, в другата има участващи членове на ЦИК. Лично председателката на ЦИК е ангажирана чрез участие на неин много близък. Има интересна връзка с Франция", каза Пеевски, а после потвърди, че става въпрос за бивш военен министър.

"За мен ЦИК е опорочен. Вижда се, че работи за деребеите и за чужди интереси, не български. Нека да изчакаме и днешния ден", каза още той за комисията.

„Ще има ДПС-Ново начало, колкото и да е мъчно на всички олигарси, крадци, на мафията в България и, разбира се на Москва и Путин. Всичко ще се случи, това няма как да го спрат – Новото начало, влагат огромни усилия и огромни средства“, категоричен беше той.

Според него избирателната комисия вече е превърната в „бухалка“. "За мен ЦИК е опорочен, вижда се, че работи за деребеите и чужди интереси - небългарски за мен. ЦИК вече е превърната в бухалка", обясни той.

Председателят на ДПС Делян Пеевски коментира и искането на „Да, България“ за сваляне на неговия имунитет от главния прокурор.

„От техния главен прокурор? Той е техен главен прокурор, винаги е бил. Цветан Василев е агент на Москва и на Русия, който се укрива в Сърбия под протекцията на Москва. Русия прави всичко, за да превземе България“, заяви Пеевски.

„Гледам колегите, че седят спокойно, приемат нещата как ще бъде инсталиран президент в президентска република и след това ще стане страшно в България. Но аз ще го спра това нещо“, категоричен бе той.

„За това, за което се говори, ще представя доказателства, че от нито една банка нямам дългове към банки, една стотинка не дължа на банки. И това са лъжи. Това е пропагандата на Москва. Нито фирми с мен. Който успее да извади моя фирма или мой дълг към банка, веднага ще кажа, че ще си дам имунитета. Но това никой не може да го направи. Колкото и да им е мъчно, никой не може да извади нищо за Пеевски. Нищо, нищо“, обясни лидерът на ДПС.

„Всичко е в моите декларации, за разлика от другите. Искам да видя декларациите на тези хора, които ме обвиняват. Искам Цветан Василев да върне 5-те милиарда, които ограби от българските граждани“, каза още Пеевски.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай