Пеевски: "Възраждане" провокират демокрацията с руски закон-бухалка срещу медии и НПО!

Парламентът трябва да го отхвърли категорично, заяви председателят на ДПС и ПГ на ДПС

Пеевски: "Възраждане" провокират демокрацията с руски закон-бухалка срещу медии и НПО! | StandartNews.com

Внесеният от откровено проруската партия „Възраждане“ мракобесен законопроект за чуждестранните агенти е тежка провокация към националната сигурност и суверенитет на България. Това заяви председателят на ДПС и на ПГ на ДПС Делян Пеевски в специална своя позиция, изпратена до медиите.

Безпрецедент е опитът да се транспонират в националното ни законодателство закони от Русия на Путин, категоричен е Пеевски.

Ето какво още заявява Делян Пеевски, председател на ДПС и ПГ на ДПС:

Опитите за създаване на “черни списъци“ с неудобни хора, организации, медии, училища и университети и сплашването на структури на гражданското общество се последния пристан на тоталитарните системи.

Поведението на парламентарните партии към този законопроект ще бъде лакмус за тяхната ценностна ориентация и принадлежност, което е много силен сигнал към обществеността.

Обединението срещу подобна заплаха и категоричното отхвърляне на този законопроект е това, което българските граждани и нашите евроатлантически партньори очакват от отговорните лидери.

Парламентарната група на ДПС ще гласува категорично „против“ всеки подобен акт на провокация срещу ценностната ориентация на България и свободата на развитие на гражданското общество и неговите структури.

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Пеевски подкрепи Атлантическия съвет на България за мерки срещу хибридната агресия на Русия

Пеевски подкрепи Атлантическия съвет на България за мерки срещу хибридната агресия на Русия

Председателят на ПГ на ДПС и на ДПС Делян Пеевски подкрепя позицията на Атлантическия съвет на България, които призоваха премиера Димитър Главчев за к...

Коментирай