Пеевски: Радев назначава хора на Москва. Това е проблем за националната сигурност, ще го прекратим

ДПС внася предложение - публична процедура за всички назначения на президента

Пеевски: Радев назначава хора на Москва. Това е проблем за националната сигурност, ще го прекратим | StandartNews.com

Радев назначава директно хора на Русия, това е проблем за националната сигурност. Това заяви лидерът на ДПС Делян Пеевски пред журналисти в парламента.

ВИЖ ОЩЕ: Пеевски: Има едно ДПС, има отцепници. ДПС е Ново начало

Надявам се нашите агенции, които пазят националната сигурност, да реагират. Ние ще направим следното: във всички закони ще въведем предложение от ДПС да има публична процедура за всички назначения на Мистър Кеш - Радев, знаете кой е той - човекът на Москва в България, отсече Пеевски.

Председателката на ЦИК избяга в Азербайджан, а двама бивши наши представители направиха този цирк в комисията, което е унизително. Ако имахме президент, той вече трябваше да ги е освободил, каза още Пеевски. И допълни: "Ние нямаме такъв, това е другата тема, която повдигнах - за назначаването в различните органи, където той има квоти”.

Не може парламентът да назначава всички органи с публична процедура, а той да си пуска едни укази и да не обяснява на никой как назначава. Да назначава приятели, всякакви близки и хора на Москва в органите. Това е много опасно за България и трябва да го прекратим, категоричен бе Делян Пеевски.

„Стандарт” припомня, че в понеделник  президентът Румен Радев назначи с указ свързаната с Москва Къдринка Къдринова за член на СИМ. Тя е известна с позициите си в подкрепа на руската военна агресия в Украйна.

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Пеевски подкрепи Атлантическия съвет на България за мерки срещу хибридната агресия на Русия

Пеевски подкрепи Атлантическия съвет на България за мерки срещу хибридната агресия на Русия

Председателят на ПГ на ДПС и на ДПС Делян Пеевски подкрепя позицията на Атлантическия съвет на България, които призоваха премиера Димитър Главчев за к...

Коментирай
1 Коментара
Той
преди 2 седмици

Тоя се си говори колко да не заспи!

Откажи