Пеевски обвини Радев за разцеплението в ДПС

Христо Иванов не знам както какъв пазари смяната на шеф на парламента, запита Пеевски

Пеевски обвини Радев за разцеплението в ДПС | StandartNews.com

Източник: БНТ, архив

Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски нанесе нов удар във войната срещу президента Румен Радев като го обвини за разцепването на Движението.

"Скоро ще разберете кой разцепи ДПС. Това е Мистър Кеш", каза той, а на допълнителен въпрос потвърди, че визира държавния глава.

По думите му има ДПС на „Мистър Кеш“, защото другите са пионки и има ДПС на Пеевски, и добави, че „друго ДПС няма, другите са служители на Радев“.

"Шефът е Мистър Кеш, той командва всички, всички в тази игра са пионки на Радев, както вчера се опита през пионките си от ПП-ДБ да организира сваляне на шефката на парламента", посочи още Делян Пеевски. Според него причината за това е, че „Мистър Кеш“ иска да сложи удобен за него премиер по Конституция. Най-важното обаче, според Пеевски, е „Копринков и Узунов да получат МВР, защото първо трябва да осигурят на ПП-ДБ нова „ала-бала“, през нов министър на електронното управление и нов МВР министър“.

Делян Пеевски добави, че „тайната, малка партийка на „Мистър Кеш“ ще я видите, трябва да влезе в парламента да подготви удобно къде да седне като му свърши мандата, защото той няма куража да излезе сега“.

По отношение на коментар от Христо Иванов в интервю за „Свободна Европа“ за тактически действия съвместно с Ахмед Доган и ГЕРБ срещу влиянието на Делян Пеевски, председателят на ДПС коментира, че според него Христо Иванов е намерил „един компактен скут на Росенец, да си пие мазно турско кафе, той обича да минава през скутовете“. По думите му Христо Иванов е родствено обвързан с Ахмед Доган.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай