Пеевски: Доган е на ход! Всичко съм направил, за да сме заедно

Председателят на ДПС разкри натиск от страна на Джевдет Чакъров върху областни председатели

Пеевски: Доган е на ход! Всичко съм направил, за да сме заедно | StandartNews.com

Колегите призоваха за пълно обединение между мен и г-н Доган, партията да бъде цяла. Това заяви председателят на ДПС Делян Пеевски на кратък бирифинг след срещата с част от областните ръководители на партията. 
Разговорът се проведе в столичния хотел "Маринела" при засилени мерки за сигурност.

"Доган е на ход! И двамата няма да си простим, ако разцепим партията по оста Доган-Пеевски! Не може да разрушим ДПС, заради нечии интереси!

ДПС постигна резултатите да е втора партия и никой не може да си позволи това да го счупи.

Не трябва да се случва да има 2 ДПС-та. Не може заради няколко човека да се разцепва ДПС", категоричен бе Пеевски.

„Те ни призовават да сме заедно и се надявам да сме заедно. ДПС постигна резултатите да е втора партия и никой не може да си позволи това да го счупи. От моя страна тема няма – аз съм готов да сме заедно, искам да съм заедно и ДПС да върви обединено напред. Не трябва да се случва да има две ДПС-та“, допълни той.

„Не съм разговарял с почетния председател. От моя страна всичко е направено, за да сме заедно. Оттук нататък той е на ход“, заяви Пеевски.

„Не всички областни управители са на сбирката. Имаше хора, които са били натискани. На тази сбирка бяха поканени всички“, добави той.

Пеевски и областните председатели заявиха, че късно снощи, малко преди полунощ Джевдет Чакъров е звънял по телефона на областните управители в страната и им е нареждал да не отидат днес на Председателския съвет. Джевдет Чакъров е използвал името на Ахмед Доган, който бил „наредил“.

Областните председатели на ДПС ще заведат жалби в МВР за оказвания им натиск да не присъстват на Председателски съвет. 

Пеевски каза, че е поканил Джевдет Чакъров на Председателски съвет: „Нали колективните органи не работели? Работят!“, но Чакъров не е дошъл. Аз му се обадих да дойде на сбирката. Не му прави чест. Колегите са натискани от няколко дерибеи", продължи той и уточни, че колективните органи работят по устав.

Лично поканих Джевдет Чакъров. Той каза нямам разрешение, ще се обадя по-късно. След това видяхте какво е правил, каза Пеевски.

"Призовавам Доган - готов съм да се срещнем. Не могат хората да бъдат заплашвани. По надлежния начин ще си подадем жалби", разкри още Пеевски.

На въпрос кой от ДПС ще вземе втория мандат, Пеевски заяви, че това трябва да го реши парламентарната група.

„Колегите ни призоваха да се опитаме да направим втори мандат, както искаха да направим първия мандат.

Първо ще пуснем писма на партиите дали са готови да подкрепят втория мандат. Мога да го взема и аз, аз няма да съм кандидат за премиер“, посочи Пеевски.

Областният председател на ДПС-Търговище Хамди Илязов обяви пред медиите, че председателят на ДПС Джевдет Чакъров лично му е звънял в неделя вечерта, за да не ходи на заседанието. "При нас, в ДПС Търговище, проблемът беше само Джейхан Ибрямов", каза още Илязов.
А областният председател на ДПС Пловдив Юксел Расим каза, че е дошъл да защити решението на областния съвет за изключване на Рамадан Аталай и за целостта и заедността на ДПС заедно с почетния председател д-р Ахмед Доган и председателя Делян Пеевски, да бъдем единни и заедно и да има правителство.

На заседанието присъстваха зам.-председателите на ДПС Йордан Цонев, Искра Михайлова, Халил Летифов, Станислав Анастасов, зам.-председателите на ПГ на ДПС Хамид Хамид, Байрам Байрам, Ертен Анисова, секретарят на ПГ на ДПС Елван Гюркаш, членът на ЦОБ на ДПС Радослав Ревански, както и областните председатели и представители на областните съвети на Търговище, Благоевград, Шумен, Пазарджик, Монтана, Враца, Видин, Ямбол, Хасково, Стара Загора, Сливен, София област, София град, Кюстендил, Велико Търново, Добрич, Варна, Пловдив област, Пловдив град и Перник.

 

 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай