Пеевски: Има едно ДПС, Доган е от земеделците. Ново начало без деребеи!

По думите на Пеевски всички, които са изменили на ДПС, са се самоизключили

Пеевски: Има едно ДПС, Доган е от земеделците. Ново начало без деребеи! | StandartNews.com

Източник: БГНЕС

Няма раздвояване. Има едно ДПС и отцепници. Ахмед Доган е от земеделците. Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента председателят на ДПС и на ПГ на ДПС Делян Пеевски. Тази тема е приключена, категоричен бе Делян Пеевски.

По думите му всички, които са изменили на ДПС, са се самоизключили. 

"ДПС отива на избори. Друга тема няма. Единственото нещо, което мога да кажа на нашите избиратели, е ново начало без деребеи", заяви лидерът на ДПС. 

ДПС-Ново начало е на избори, това е най-нормалното, каза още Пеевски.

Той не одобрява идеята на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за връщане на изборните правила към тези от 2009 г., когато имаше едновременно и пропорционален и мажоритарен вот. "Нищо не трябва да се променя. Виждали сме това с мажоритарната - не е ок, за нас системата работи добре. Промени не трябват", отсече председателят на ДПС. 

На 11 септември Върховният административен съд (ВАС) възстанови справедливостта и задължи ЦИК да регистрира незабавно коалиция ДПС-Ново начало с председател Делян Пеевски за парламентарните избори. Магистратите приеха, че те първи са подали заявлението в Комисията - още в 0:05 часа на 2 септември.  

Централната избирателна комисия изпълни решението на ВАС и регистрира коалицията ДПС-Ново начало за предсрочните парламентарните избори на 27 октомври. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай