Пеевски: 1 лв. субсидия е фалит на партиите

Няма да подкрепим предложението на ГЕРБ за 1 лев партийна субсидия, но ще подкрепим да е 0 лв. субсидията

Пеевски: 1 лв. субсидия е фалит на партиите | StandartNews.com

Няма да подкрепим предложението на ГЕРБ за 1 лев партийна субсидия, но ще подкрепим да е 0 лв. субсидията. За нас това е див популизъм, което се предлага. Хубаво е да се изясни какво правят партиите после. За нас това значи фалит на партиите при 1 лв. субсидията. Нормално е, ако ще се променя моделът на финансиране да бъде 0 лв. и отворено финансиране от американски тип от ясни и прозрачни донори". Това каза депутатът Делян Пеевски в кулоарите на Народното събрание.

Хубаво е да се изясни какво правят партиите после. За нас това значи фалит на партиите при 1 лв. субсидията, каза още Пеевски.

"Ако не сменим модела на финансиране, нямаме партии в политиката и всичко ще е собственост на олигарсите. Изборът е на партиите", допълни той.

За намаляването на ДДС-то първо ще направим консултации - ако има реално поевтиняване за потребителите го искаме, ако няма - няма смисъл, каза още народният представител.

"Радваме се, че управляващите ни чуха за детските градини. Това ще се случи. Искаме безплатни детски градини и финансиране на нови детски градини. Чуха ни с ДДС-то на книгите, оттам нататък продължаваме с хляба и лекарствата, ако ще има резултат за гражданите", уточни още Пеевски.

Народният представител от ПГ на ДПС Йордан Цонев заяви, че днес са първите консултации с фармациите по отношение на идеята за намаляване на ДДС ставките на лекарствата. "Няма да направим предложение, ако няма гаранции, че ще паднат цените. Утре от 10.00 ч. пак тук са консултациите с тези, които се занимават с производството на хляб", допълни още Цонев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай