Павлова: Самосезирахме се за строежа в къмпинг "Юг"

Павлова: Самосезирахме се за строежа в къмпинг "Юг" | StandartNews.com

Самосезирахме се по отношение на строителството в къмпинг "Юг". Това съобщи на брифинг регионалният министър Лиляна Павлова. Тя коментира започнато строителство в Къмпинг „Юг", намиращ се в залива „Корал".

"Още сутринта изпратих проверка на ДНСК и кадастъра да направят заснемане на извършваните строителните работи на територията на къмпинга. Имотът, върху който се строи касае частен терен, урбанизирана територия в къмпинг "Юг", която се намира на територията на община Царево", поясни тя, цитирана от "Фокус".

Имотът върху, който се строи, касае частен терен на Фаворит АД, за който има одобрен устройствен план още през 2004 г., каза Павлова и уточни, че строежът не е на морския плаж.

„Това са строежи от категория 5 и има разрешение от архитекта на общината за строеж. На 30 декември 2013 г. съдът постановява, че разрешенията за строеж са законосъобразни, защото ДНСК не е компетентен орган да се изказва за оценка на околната среда", коментира още министърът.

По-рано стана ясно, че сдружение "Да запазим Корал" ще подаде сигнали до министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова, до ДНСК и до главния прокурор Сотир Цацаров във връзка със започналото строителство върху дюните.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай