Павлова: На Владая са изчистени всички ленти за движение

Павлова: На Владая са изчистени всички ленти за движение | StandartNews.com

На Владая са изчистени всички ленти за движение. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова на брифинг по повод пътната обстановка в страната.

"Постоянно работи и заседава Кризистният щаб и коодинационният механизъм, който създадохме още преди Коледа за работата на всички институции, които участват в процеса, започвайки от АПИ, Пътна полиция и органите на МВР, заедно с Автомобилна администрация", обясни тя.

Министърът припомни, че има пълна забрана за тежкотоварния трафик от 14.00 часа днес до 21.00 часа.

Движението в две ленти на Владая в посока София е било спряно заради обилния снеговалеж, както и бутнатите знаци заради силния вятър, уточни Павлова.

"Изчистени са всички ленти за движение, така че там, спазвайки ограниченията за скорост, би следвало да имаме нормално придвижване", заяви тя, цитирана от "Фокус".

Пътуващите трябва да спазват ограниченията, да карат внимателно, да не тръгват без зимни гуми и резервоари, защото се очаква интензивността на снеговалежите да се увеличи и да премине по територията на цялата страна, апелира Лиляна Павлова.

Повече за пътната обстановка в страната четете ТУК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай