Четвъртък,

Паунов: Радев страда от политическа шизофрения

От: Рачо Рачев, кадър Канал 3 -
A
A
A

Партиите в политиката у нас, включително и ГЕРБ, са живи организми с живи хора. През годините имаше много хора, които изградиха политическият си облик в ГЕРБ. Но тук е момента да кажем, че в една политическа партия най-важен е лидерът, каза в предаването "Беновска пита" по Канал 3 Цветомир Паунов - административен секретар и координатор ГЕРБ-София .

"Аз например съм убеден, че в ситуация като тази с короната, ако не беше Борисов, щяхме да затънем и трудно щяхме да излезем от това положение", заяви Паунов.

Премиерът Борисов е лидерът, който създаде ГЕРБ и винаги ще бъде двигател на партията. Винаги лидерът е бил фундамент и водещ на всичко, защото това е човек, който може да създава екип, да изслушва решения, да работи качествено. Няма друга политическа партия, която да предоставя професионална възможност за реализация в политическото пространство, каквато е ГЕРБ. 

Не е случайно, че Борисов е най-дълго управляващия министър-председател. Това е човекът, който утвърди България като водеща геополитическа и стратегическа сила в ЕС, обясни  координаторът на ГЕРБ-София.

"Президентът Радев още от самото начало има една политическа шизофрения и тя няма как да се промени, защото този фундамент е заложен от самото начало. Първо той уж е издигнат от независим орган, междувременно е подкрепен от социалистическата партия, пък през времето и от други субекти", посочи Паунов.

"През времето Радев доказа, че не може да бъде обединител на нацията и да изпълнява функциите си. Дори в момент като този с коронавируса, те какво направиха, изпокриха се, излязоха 20 дни по-късно, за да плашат хората. Те използваха ситуацията, за да правят популистка политика", категоричен бе политикът от ГЕРБ.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички