Патриотите смекчават тона към ДПС

Към момента обаче ГЕРБ дават знаци, че искат да управляват с Обединени патриоти

Патриотите смекчават тона към ДПС | StandartNews.com

„Не сме обвинявали ДПС, че се съобразяват с ГЕРБ. Аз заявих, че ако ГЕРБ искат да управляват с ДПС, ние сме готови да отстъпим. Към момента дават знаци, че искат да управляват с „Обединени патриоти” и търсим общите теми. Мисля, че ще намерим правилния път, но в края на краищата това е динамичен процес”, заяви пред Нова телевизия депутатът от ВМРО Искрен Веселинов.

Той коментира и появилите се в публичното пространство записи и снимки, за които се твърди, че са на премиера Борисов. „Тази компроматна война води до загуба на авторитет на политиците и до демотивация сред хората да гласуват. От това губи политиката, както и легитимността на властта. Всички, които ползват компромати, трябва да са наясно, че страдат институциите. Този начин на политическа борба е отвратителен, защото влошава шанса за национално единение и постигане на национални идеи”, смята Веселинов.

Според ВМРО НСО трябвало да бъде част от МВР. От партията никога не са подкрепяли тезата да са отделна институция, подчерта Веселинов. Той е на мнение, че 9 месеца преди изборите не е подходящо да се обсъжда подобен казус.

„Явно трябва да разделяме образа на президент и президент зад граница. В България той говори основно като опозиционен политик. Явно това е неговият начин да упражнява политиката си. Президентът има много важна задача – да осигури разговора между институциите и политическите партии. В това отношение смятам, че Румен Радев е длъжник на българите. Позиционирайки се в опозиция, не може да върши тази работа. Ние нямаме намерение да се фокусираме върху критика срещу президента, защото ще влезем в общия хор на тези, които рушат институциите", коментира още Веселинов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай