Патриотите почват преговори. Ще се съберат ли?

Каракачанов търси коалиция с Валери Симеонов и Петър Москов

Патриотите почват преговори. Ще се съберат ли? | StandartNews.com

Патриотите започват днес преговори за явяване в коалиция на предсрочните парламентарни избори. По инициатива на Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО, разговори ще се водят с НФСБ и партия КОД н абившия здравен министър във втория кабинет на Борисов Петър Москов.

В края на миналата седмица лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов потвърди, че от 10 май ще започнат разговори за общо явяване на предсрочните парламентарни избори с партията на Валери Симеонов НФСБ  и формацията на Петър Москов КОД: "Валери Симеонов, с него контактите не са прекъсвани никога и отношенията са запазени, въпреки че се явявахме различно е изборите.”.

В Волен Сидеров и Веселен Марешки обаче воеводите не искали да си говорят.

„С Волен Сидеров контакти не сме поддържали повече от една година а и не виждам смисъл - човекът,  който основната причина за торпилиране на коалиция "Обединени патриоти" - той буквално на втория месец започна да плюе колегата си Симеонов. Няма смисъл да се повтаря едно и също.", каза миналата седмица Каракачанов. И допълни: „Марешки е на етапи - ако иска коалиция сме добри, като не стане започва да плюе.”.

За общо явяване на предстоящия вот призова и Валери Симеонов. Той се обяви против действията на "новите улични диктатори" и "опитите за подчиняване на правосъдната система".

На 4 април бившите коалиционни партньори от "Обединени патриоти" ВМРО и "Атака" се явиха поотделно, а НФСБ в коалиция с "Воля". Всички те останаха извън 45-ия парламент

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай