Патриотите по стъпките на десните

Каракачанов: Вътрешни избори за евролистата

Патриотите по стъпките на десните | StandartNews.com

Малката коалиция във властта – Обединени патриоти, ще реди листата си както правят десните партии извън парламента, ако Валери Симеонов и Волен Сидеров приемат току що направената оферта от Красимир Каракачанов. В интервю пред Би Ти Ви той предложи да има вътрешни избори сред всички избиратели на Обединените патриоти за попълване на евролистата.
 
Ще направим секция във всяко населено място, в което поне едната партия има структура и ще гласуваме, предлага лидерът на ВМРО. Защо се плашим какво ще каже нашият избирател, попита публично колегите си той. И увери: За мен най-добрият вариант е Обединени патриоти да се яви с обща листа на евроизборите.

НФСБ издигат своя лидер Валери Симеонов. Ние издигаме нашия зам.-председател Ангел Джамбазки, който е в топ 10 на европейските депутати. Очаквам и "Атака" да издигнат свой водач. Нека избирателите ни да определят кой да бъде първи, кой втори и кой трети, какво по-демократично от това, каза още Каракачанов.

НФСБ по-рано днес оповестиха на свой брифинг, че дори и в коалиционен формат искат Валери Симеонов да води листата. Явно е, че в малката коалиция има проблеми, но  за мен е важно да се запази мнозинството в парламента и правителството да е стабилно", обясни Каракачанов.

Той  заяви още , че не знае защо Симеонов днес е отсъствал от коалиционния съвет. Може би е пътувал от Бургас и не е стигнал за съвета,  незнам, не съм се чувал с него, призна Каракачанов, но увери, че за седмица се е виджал три пъти с колегата си и няма проблем с комуникацията с него.

Поздравявам премиера Борисов за неговото решение да отпадне промяната за преференциите", добави лидерът на ВМРО. Според него обаче тази точка не е била основната тема на днешното заседание, а стягането на дисциплината, така че утре управляващата коалиция да си подсигури форума за парламентарното заседание.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай