Първи думи от Борисов: Лошо е да се ходи на избори. Давам сценарий

В този кратък живот единствената първа и най-важна цел е да приемем бюджета

Първи думи от Борисов: Лошо е да се ходи на избори. Давам сценарий | StandartNews.com

"Съобразили сме се с това какво искат българските граждани. Всички говорят, че е лошо да се отива на избори. Затова давам сценарий занапред." Това коментира пред медии лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след като Росен Желязков прие мандата и представи състав на Министерски съвет.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Росен Желязков пое мандата за премиер, даде списък с министри

"Това е правителство на ГЕРБ с няколко министри, които при служебното правителство се справят добре. Това е правителство, което може да сподели отговорност и това е изцяло правителство, което ГЕРБ-СДС носи отговорност. Ако правителството мине с някой трик - дали някой не дойде или някой ни подкрепи, то правителството ще има много кратък живот, не че някой ще го събори, просто ние ще излезем от него", каза Борисов.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Кой е Росен Желязков - вероятният нов премиер на България?

"В този кратък живот единствената първа и най-важна цел е да приемем бюджета, трябва да се актуализира и трябва да се приеме. Другото е плана за възстановяване. Еврозоната е политически въпрос и ако има правителство, мисля, че може да го придвижим, така както ви вкарахме в Европейския банков съюз", посочи лидерът на ГЕРБ.

"Пред България има три пътя на развитие. Първият път е на нормализация на политическия живот. Вторият е политическа рецесия, в която сме в момента. Третият е политическата регресия. Затова много ясно поемаме политическата отговорност. Това не са жертвените овни на ГЕРБ, а хора, които веднага ще влязат и ще започнат да решават проблемите", каза от своя страна Росен Желязков на излизане от президентството.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
ЕВВ
преди 2 дни

БОКЛУЦИ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ОТ ГЕРБ. ВРЕМЕ Е ЗА ИЗБОРИ. НЯКАКВИ ПАРТИИ ОТ ГЕРБ И ДПС СА ВЪН!

Откажи