Парламентът освободи Нено, назначи Ревизоро

Гласуването бе предхождано от размяна на аргументи и контрааргументи между опозиция и управляващи

Парламентът освободи Нено, назначи Ревизоро | StandartNews.com

Със 111 гласа „за“ и 96 „против“ Народното събрание освободи Нено Димов от поста министър на околната среда и водите, а Емил Димитров бе определен да заеме същата длъжност.

Гласуването бе предхождано от размяна на аргументи и контрааргументи между опозиция и управляващи за кандидатурата на Димитров, за съдебното преследване на Димов, както и по други актуални въпроси на деня.

Никой друг освен премиера не може да реши проблема с водната криза в Перник. Това каза новоизбраният министър на околната среда и водите Емил Димитров от парламентарната трибуна в първото си слово след като положи клетва.

Според него никой друг освен него не може. "Смятам, че е намерено решение", каза още Димитров. Той посочи, че ще се консултира с експертите преди да взима решения. 

"Защо съм приел този пост? Не мога три години да работя в дадена посока и да кажа: "Добре ми е в парламента". Наистина ми е добре", каза Димитров. Той посочи, че не може да откаже, защото иначе ще си помислят, че е предал своята партия.

Той сподели пред народните представители, че е роден в Перник и че е живял там. "Дядо ми е от Перник, от село Лобош. Аз съм виждал как се строеше язовир "Лобош", в момента язовир "Пчелина", обясни още Димитров.

Той попита стената на язовир "Студена", язовирът и течовете от вчера ли са. "Проблемите си ги е имало през годините. Никой не отишъл непременно да остави гражданите без вода. Те са ми роднини, в момента говоря за моите роднини", посочи още Димитров. 

Очаквайте подробности.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай