Парламентът не спи. Приеха бюджета! /ОБНОВЕНА/

Депутатите работят и в момента

Парламентът не спи. Приеха бюджета! /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

Народното събрание прие единодушно на второ четене актуализираната рамка на държавния бюджет за 2021 г. Тя предвижда с 2,5 млрд. лева повече приходи и 2,3 млрд. лева повече за разходи, основно за мерки във връзка с COVID кризата.

Седем милиона лева бяха отделени за допълнителни възнаграждения за октомври, ноември и декември на служителите в Агенцията за социално подпомагане,Агенцията по заетостта и Главна инспекция по труда за работа на първа линия в пандемията от COVID-19.

За Министерството на здравеопазването са предвидени средства в размер до 224 035 600 лв. за закупуване на допълнителни количества ваксини срещу COVID-19, за подкрепа на работещите на първа линия в борбата с пандемията, както и за осигуряване на лекарствени продукти за лечение на COVID-19. За закупуване на Ремдесивир бяха отпуснати допълнителни 16,6 млн. лева.

С актуализацията на бюджета се дават 60,5 млн. лева за обезпечаване на ведомствата в условията на засилен миграционен натиск.

За произвеждане на избори в бюджета са заложени 133 млн. лева.

 

Въпрeки първoнaчaлнo oбявeнoтo зaceдaниe дo 22:00 чaca Нaрoднoтo cъбрaниe глacувa "зa" удължaвaнeтo нa днeшнoтo плeнaрнo зaceдaниe дo приeмaнeтo нa aктуaлизaциятa нa държaвния бюджeт зa 2021 гoдинa.

Дeпутaтитe приeхa рaбoтния им дeн дa бъдe дo 10 чaca вeчeртa, нo пo-къcнo рeшихa другo - зaceдaниeтo дa прoдължи дo приeмaнe aктуaлизaциятa нa държaвния бюджeт зa 2021 г.

Към нacтoящия мoмeнт дeпутaтитe вce oщe ca в плeнaрнa зaлa и рeшaвaт зa aктуaлизaциятa нa държaвния бюджeт.

В зaлaтa приcъcтвaт oщe миниcтърът нa трудa и coциaлнaтa пoлитикa Гълъб Дoнeв и миниcтърът нa финaнcитe Aceн Вacилeв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай