Събота,

Парламентът гледа президентското вето за F-16

От: Редактори -
A
A
A

Парламентът ще разгледа президентското вето върху международните договори за F-16 блок 70. Това предвижда програмата за работа на Народното събрание. Президентът върна за ново обсъждане международните договори. Сред мотивите на президента са, че е липсвало обществено съгласие по темата, както и че ратификацията е трябвало да измине цялостния път по Конституция и да бъде разгледана и приета на две гласувания в отделни заседания на Народното събрание.

Ратификацията бе приета на първо и второ четене на 19 юли. Парламентарната Комисия по отбрана вече преодоля президентското вето. Окончателното решение ще бъде взето в пленарна зала. Съгласно Правилника за организацията и дейността на парламента Народното събрание приема повторно закона с мнозинство от повече от половината от всички народни представители, което означава, че ветото е преодоляно.

В 11.00 ч. ще започне петъчният парламентарен контрол. В него ще участват 7 министри от кабинета „Борисов“-3. На депутатски питания ще отговарят министърът на регионалното развитие Петя Аврамова, на правосъдието Данаил Кирилов, на земеделието Десислава Танева и на туризма Николина Ангелкова.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички