Парламентът с ключово решение за "Марица-изток"

Възложи задача на правителството

Парламентът с ключово решение за "Марица-изток" | StandartNews.com

Депутатите решиха да задължат Министерския съвет да изготви доклад във връзка с изпълнението на решения на Народното събрание, свързани с бъдещето на комплекса „Марица-изток“.

В проектопрограмата за работа на депутатите бе предвидено това да се случи в четвъртък, но по предложение на "Възраждане" точката стана първа за днешния ден. Решението бе прието с едва три гласа "против", съобщи Новини.бг.

В началото на заседанието лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов в декларация от парламентарната трибуна настоя ръководството на Народното събрание да преосмисли позицията си и да намери място за осъществяване на изложба, показваща палестинската гледна точка за конфликта в Газа.

 „Народното събрание се покри с позор“, смята Костадинов. Сто процента съм убеден и го заявявам отговорно, че не е имало натиск от страна на Държавата Израел, за да не се осъществи тази изложба, каза той.

Цончо Ганев от „Възраждане“ поиска и отпадане от дневния ред на разглеждането на законопроекта за промени в Закона за опазване на околната среда с вносители Станислав Анастасов от ДПС и Делян Добрев от ГЕРБ-СДС. Предложението му бе отхвърлено след прегласуване с 89 гласа „за“, 102 – „против“ и четирима „въздържал се“.

По предложение на парламентарната група на „Има такъв народ“ (ИТН) народните представители решиха точка първа за четвъртък да бъде обсъждането на законопроект за изменение и допълнение на Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление. Вносител на измененията е Тошко Йорданов, председател на ПГ на ИТН и група народни представители.

По предложение на парламентарната група на „Продължаваме промяната-Демократична България“ депутатите гласуваха точка втора да бъде разглеждането на искането за освобождаване на Антон Славчев, като изпълняващ функциите на председател на КПКОНПИ.

Народното събрание ще разгледа на първо гласуване и Законопроект за изменение и допълнение на Закона за насърчаване на инвестициите. Вносител на законопроекта е Министерският съвет.

Очаква се на първо гласуване да бъде обсъден и Законопроект за изменение и допълнение на Закона за туризма.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай