Парламентът освободи Филиз Хюсменова. Ново начало в ДПС-Варна

Хюсменова пое отговорност за лошите изборни резултати в морската столица

Парламентът освободи Филиз Хюсменова. Ново начало в ДПС-Варна | StandartNews.com

Филиз Хюсменова вече не е депутат. Това бе окончателно решено от парламента с 212 гласа "за", без "против" и с 1 "въздържал се".

ВИЖ ОЩЕ: Филиз Хюсменова напуска парламента. Причината

Хюсменова подаде оставка преди ден, като обясни, че прави това заради слабите изборни резултати на ДПС във Варна. Като заместник-председател на ПГ на ДПС беше избран Байрям Байрям.

Междувременно разследващият сайт „Афера” съобщи, че със заповед на председателя на ДПС Делян Пеевски за областен председател на ДПС – Варна е определен Ерджан Ебатин.

Снощи на областно събрание на ДПС във Варна бе изключен от партията Сали Табаков – бивш областен председател на ДПС – Варна и общински съветник от ДПС, който е с постоянна мярка задържане под стража след акция на Комисията за противодействие на корупцията (КПК) и с две повдигнати обвинения – за пране на пари и сключване на неизгодна сделка в ущърб на държавата.

Ерджан Ебатин, който години наред оглавяваше ДПС – Варна, и бе дългогодишен депутат на Движението от морската столица, бе отстранен от Сали Табаков. В момента Ерджан Ебатин е директор е на РИОСВ – Варна. С подписка общинските организации на ДПС във Варна поискаха Ерджан Ебатин да бъде техен областен председател и ръководството на ДПС уважи желанието на хората.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай