Паргов: БСП иска касиране на изборите в София

Паргов: БСП иска касиране на изборите в София | StandartNews.com

БСП ще поиска касиране на изборите в столицата. Това съобщи Калоян Паргов от БСП Лява България в предаването "Още от деня" по БНТ.

Юристите в момента работят, събират доказателствен материал. ЦИК вчера малко ни възпрепятства заради проблемите със сайта, обясни той и изтъкна, че БСП има информация за множество неизрядни протоколи в София.

Видимо беше, че София- и на балотажа и на предните избори, беше пълна с жандармерия. Извинявайте, но 2 хиляди купени гласа и в столичен район и някъде в страната . . . може да осигури едно предимство от 3-4%, обясни той.

Имаше палежи на автомобили на кандидати. Това става в 21 век, в европейска столица, добави Паргов.

Няма как да оставим нещата така. Днес виждаме едни техники, които създадоха един хаос, който ми се вижда добре режисиран, коментира той за проблема с приемането на протоколите в "Арена Армеец" миналата седмица.

"И BBC и Euro News предаваха две неща - "Арена Армеец" и заложническата криза, както и избори в Африка. Добре ли е?, попита Паргов.

Видно е, че ние загубихме тези избори и това е тежка загуба. Това трябва да го признаем, каза Паргов. Но уточни въпреки поражението от БСП Лява България ще искат касиране на изборите в столицата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай