Паргов: Разумът надделя,СОС прие облекчения за такситата

Отпадат всички такси, дължими към Столична община от страна на таксиметровите превозвачи от 1 юни до края на 2021 г.

Паргов: Разумът надделя,СОС прие облекчения за такситата | StandartNews.com

Разумът надделя и СОС прие облекчения за таксиметровите превозвачи в София за срок от година и половина. Тази мярка беше нужна, за да се подпомогне  таксиметровия бранш в столицата. Той беше силно засегнат в резултат от коронакризата и карантината, която хората масово спазваха по време на извънредното положение. Това каза лидерът на БСП – София Калоян Паргов, който е и заместник-председател на Комисията по транспорт и туризъм.  

Столичният общински съвет прие с 57 гласа „За“ доклад, чийто вносител е Паргов заедно с председателя и другия заместник-председател на Транспортна комисия Карлос Контрера и Зефир Зарков.

Приетото предложение предвижда да отпаднат всички такси, дължими към Столична община от страна на таксиметровите превозвачи от 1 юни до края на 2021 г. Браншът ще бъде освободен от   заплащането  таксите, определени в Наредба на СО, за издаване на разрешение за таксиметров превоз на пътници, респективно издаването на дубликат, за холограмния стикер и 2 броя светлоотразителни идентификационни номера.

Според председателя на групата на „БСП за България“ Столичният общински съвет  е постъпил отговорно като прояви съпричастност и разбиране към проблемите на таксиметровите шофьори и превозвачи, защото икономическите показатели и в сектора са силно влошени. 

„Считам, че отговорихме на очакванията на представителите на „Съюз Такси“, Националния съюз на превозвачите, Браншовата камара на таксиметровите водачи и превозвачи, Асоциацията на таксиметровите синдикати в България и Инициативния комитет на таксиметровите водачи от София“, посочи Калоян Паргов. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай