Паргов: Разрешителните на таксита да се удължат с два месеца

Тази мярка е нужна, за да се даде глътка въздух на таксиметровите превозвачи

Паргов: Разрешителните на таксита да се удължат с два месеца | StandartNews.com

Разрешителните на такситата трябва да се удължат с два месеца – колкото беше срокът на извънредното положение. Това счита за необходимо лидерът на БСП-София Калоян Паргов, който е и заместник-председател на Комисията по транспорт и туризъм на СОС.

„Тази мярка е нужна, за да се даде глътка въздух на таксиметровите превозвачи. Браншът също бе силно засегнат в резултат на карантината, която хората масово спазваха по време на извънредното положение, обясни председателят на групата на социалистите в Столичния общински съвет – Обемът на работата и съответно оборотите са намалели около пет пъти през тези два месеца“.

Той посочи, че е в постоянен контакт с представители на бранша и следи отблизо ситуацията в него. „Таксиметровите водачи и превозвачи са заплатили предварително алтернативния данък, както предвижда закона. Някои от тях за първите 6 месеца, а други за цялата година. Ето защо е добре да се вслушаме в искането на браншовите организации и да удължим срока на разрешителните. На тези, които изтичат до края на юни – до края на август. А на тези, които изтичат в края на годината – до 28 февруари 2021 г.“, призовава Калоян Паргов.

„Икономическите показатели и в този сектор са силно влошени. Хората, които останаха без работа, тези, които все още са в принудителен отпуск или работят дистанционно, все по-рядко ползват и ще ползват таксиметрови услуги. Това тежко рефлектира върху бранша и има риск част от представителите му, най-вече по-малките фирми, да бъдат изправени пред фалит“, посочи председателят на БСП-София.

Според него Столичният общински съвет трябва да прояви съпричастност и разбиране към проблемите на таксиметровите шофьори и превозвачи. „Столична община все още, в много отношения, е в дълг към таксиметровия бранш, а той е важна част от системата на обществения транспорт в София“, категоричен е Паргов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай