БСП няма велики успехи, нито големи загуби

Кирил Добрев: Влизаме в големи градове, но губим малките

БСП няма велики успехи, нито големи загуби | StandartNews.com

На пленума се чуха различни мнения, но нямаме нито велики успехи, нито големи загуби. Това заяви шефът на софийската организация на БСП Калоян Паргов след пленума. Имаме и организационни проблеми, определени области останаха без представителство, други пък получиха повече, добави Паргов. Върнахме се в мача, дотолкова че имаме 4 областни градове, но резултатите не са достаъчни, за претенциите, които имаме, каза още той.

Подобна теза бе представена и в доклада на зам.председателя на БСП и председател на Националния предизборен щаб Кирил Добрев.

„Няма да се бия в гърдите с този резултат и да обяснявам колко сме надскочили 2015-та година, тогава БСП беше в толкова тежко състояние, че не е трудно да бъде надскочена. Въпреки това днес продължава да има общини, в които потъването не спира. Имах възможност да кажа и публично, че Националният предизборен щаб не сме доволни от резултатите", посочи откровено Добрев.

„Очаквахме още 2 областни града - Ловеч и Шумен. Както и поне още 10 общини, където не просто губим с малко, а ни обраха и излъгаха, където имаше емоция за промяна, но и огромен натиск за запазване на статуквото. Там битките бяха на живот и смърт – Дупница, Белово, Горна Оряховица, Вършец, Радомир, Долни Дъбник, Хисаря, Силистра.

 

Входът на БСП за местната власт е през областните градове, категоричен е Добрев, но добави, че партията губи малките градчета. Той каза, че симбиозата между ГЕРБ и ДПС при буквалното разпределяне на малките и средни общини, скоро ще обезсмисли местните избори.

Според отчета за кметовете на Коалиция „БСП за България” са гласували над 650 000 български граждани, което е с близо 100 хиляди повече в сравнение с 2015 година. През последните 3 години се забелязва положителна тенденция, която касае младите хора и желанието им да се идентифицират с левицата.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай