Паргов иска държавата да се издължи на работещите

Днешният Първи май показва крещящата необходимост от възраждането на лявото, каза лидерът на БСП София

Паргов иска държавата да се издължи на работещите | StandartNews.com
  • Днешният Първи май показва крещящата необходимост от възраждането на лявото, защото само левите ценности имат силата да ни преведат през кризата, смята лидерът на БСП - София

Време е държавата да се издължи на работещите с лихвите. Това заяви лидерът на БСП - София и председател на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов по повод Първи май - Ден на труда и на работническата солидарност.

"Днешният Първи май е един по-различен Ден на труда - празник в условия на извънредно положение, на социална изолация и на несигурност, отбеляза той. - Но е и ден с особена важност. На Първи май честваме извоюваните справедливи социални права на работниците през миналия век. И оценяваме високо достиженията на предците ни в борбата им за запазване на изконни човешки права".

Калоян Паргов отбеляза, че днес посрещаме Деня на труда с тъжна и притеснителна статистика - над 106 000 новорегистрирани безработни в бюрата по труда в България за малко повече от 2 месеца. "Днес е трудно време - време за леви идеали и ценности, за проява на солидарност в най-чистия й вид, за надмогване на его, за желание за заедност, за презрение към егоизма..., каза той. - Непознатият вирус COVID-19 истински разтърси света. Последиците от него връхлитат с огромна сила трудещите се - най-важните частици от икономическата машина на държавата. Същите тези работници, на които от години политическата класа е длъжник. Сега е моментът същата тази държава да им се издължи с лихвите. Да покаже истинска грижа, хуманност и отговорност... Все леви ценности! Първи май през 2020 година наистина е по-различен. Днес той показва крещящата необходимост от възраждането на лявото. Защото левите ценности са силата, която може да ни преведе през кризата. След нея няма да сме същите. Ще бъдем по-човечни, по-солидарни, по-внимателни, по-загрижени, по-отговорни, по-ценящи малките неща, по-добри един към друг... Пожелавам го на всички! И се надявам. Честит Ден на труда и на работническата солидарност! Честит празник на левия печат и на левите движения по света!".

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай