Сряда,

Папазов: Има проблем при изграждането на лот 2 на АМ „Струма"

От: Failed to load user -
A
A
A

Варна. "Към момента има проблем при изграждането на лот 2 на автомагистрала „Струма"", заяви във Варна министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов в рамките на представянето на визията, техническите параметри и тръжната документация на новия интермодален терминал, който би трябвало да бъде изграден на мястото на най-големия ромски квартал във Варна „Максуда", предаде Фокус.

Министър Папазов посочи, че проблемът са продължаващите археологически разкопки, които са общо 12 обекта по цялото трасе. „Преди няколко дни бях лично на обекта разговарях с представители на Министерство на културата да се сформира по-бързо комисии, за да се вземе решение какво ще се прави с тези 12 археологически разкопки. Искаме да използваме летния сезон, когато може да се строи по-бързо. В момента там има огромна мобилизация на работната сила, а с разкопките не можем да разгърнем достатъчно потенциала си за строеж на отсечката. Трябва да се строят обходни пътища, които допълнително затрудняват дейността, но се надяваме колегите в следващите 45 дни да приключат с археологическите си дейности", коментира министър Папазов.

Той добави още, че към момента изграждането на модернизацията на ж. п. линията между Пловдив и границата с Турция вече върви по план и забавянето заради археологически разкопки и проблеми с отчуждителните процедури е компенсирано.  

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички