Пак скандал. Прекратиха парламента за днес!

Това направи председателят на НС Ива Митева

Пак скандал. Прекратиха парламента за днес! | StandartNews.com

Председателят на парламента Ива Митева прекрати днешното заседание на парламента поради липсата на ред в пленарната зала, предаде БТА.

Това стана след 15 минутна почивка - време, в което депутатите трябваше да овладеят напрежението, предизвикано от предложението на лидера на БСП Корнелия Нинова законопроектът за преизчисляване на пенсиите да бъде разгледан днес и на второ четене.

Председателят на парламента Ива Митева заяви, че дори допускането му в пленарна зала е в нарушение на правилника.

Тя отказа да подложи на гласуване искането на левицата законопроектът да бъде разгледан в рамките на днешното заседание на второ четене.

Депутатите от БСП посрещнаха отказа на Митева с викове "оставка" и освирквания.

"Г-н Свиленски, вие се подигравате с българския парламент днес", каза Митева, след като се наложи да упражни правомощието си и да прекрати заседанието.

Шефката на НС припомни, че народните представители нямат задължението да правят предложението в пленарна зала на първо четене, а могат само да заявят това.

Йордан Цонев от ДПС също апелира към Митева да прекрати заседанието като цитира разпоредба от правилника, според която в председателят може да прекрати заседанието поради липса на ред и условия за нормално протичане на заседанието.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай