Отварят за движение Западната дъга на 14 септември

Отварят за движение Западната дъга на 14 септември  | StandartNews.com

Западната дъга на околовръстното шосе в София ще бъде изцяло готова и отворена за движение на 14 септември. Това съобщи днес министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, която инспектира строителството на тази отсечка. Изненадващо на инспекцията се появи и премиерът Бойко Борисов.

"С министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова инспектирахме и участък 2 от Западната дъга на Софийския околовръстен път, чието пускане в експлоатация очакваме да се случи на 14 септември така, както сме обещали. Със завършването на Западната дъга свързваме АМ „Люлин" с АМ „Хемус" и АМ „Тракия". Изключително бързо и с най-нови технологии се строи този път. Ние продължаваме работа, в момента се правят проектите за Горубляне, Герман и Лозен", написа премиерът в личния си профил във Фейсбук.

Това е една от най-скъпите магистрали – средно по 20 лв. на километър.

„Стойността на договора за Западната дъга е 102 млн. лева с ДДС. Това изчисление на километър, което правим много често е некоректно, защото дали е тунел или съоръжение е различно", уточни Павлова.

Павлова напомни, че пусковият срок на участъка е бил 1 октомври. При една от инспекциите на премиера Бойко Борисов обаче той е помолил за ускорение и изпълнителят е направил и невъзможното. „И го прави предсрочно на 14 септември", допълни Павлова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай