Отцепниците от ГЕРБ: БСП не могат да разчитат на нас

Отцепниците от ГЕРБ: БСП не могат да разчитат на нас | StandartNews.com

София. „БСП знаят, че не могат да разчитат на нас", каза напусналият групата на ГЕРБ депутат Георги Марков в ефира на Нова ТВ. Той и колегата му Светлин Танчев излязоха от парламентарната група през декември и вече са независими народни представители. 

 

„В момента съм абсолютно независим. Решението си е мое и никой не ме е натискал", каза Светлин Танчев. По думите му политическият живот в България позволява в общественото пространство да се пускат клевети като тази за делото срещу майка му. На въпрос защо не напусне парламента Танчев отговори, че когато не сме съгласни с нещо трябва да отстояваме позициите си. „Ако всеки нормален и кадърен човек замине от България, кой ще остане в страната", попита той.

 

Георги Марков заяви, че в момента на страната не ѝ трябват парламентарни кризи. На въпрос източвал ли е ДДС, каквото дело е имало срещу него, той отрече с думите: „Ако имах вина дали щях да седя тук и в парламента".

 

„Бях много дребна риба, за да бъда контролиран. Аз показах колко съм зависим. За мен е най-добре да бъда мъченик, но не е така", добави още Марков.

 

Вчера още един депутат - Красимир Стефанов, напусна групата на ГЕРБ и се обяви за независим. „Изненада ме напускането на Красимир Стефанов", заяви Светлин Танчев в Нова ТВ и добави, че парламентарната криза се пренася и в бизнеса.

 

Танчев и Марков казаха, че нямат информация дали още хора ще напускат ГЕРБ, но според тях определено ще има такива и заедно те ще създадат нова парламентарна група.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай