Петък,

Отровното трио пак заедно, намеква за партия

От: СТАНДАРТ -
A
A
A

И Отровното трио заяви желание да се нареди до големите в политиката. След серията скандали, които го превърнаха в дуо, а след това пак го събраха, тримата предводители на протеста
излязоха с гръмкия "План България". А в четвъртък вечерта обявиха, че стягат и четвърто велико народно въстание.

Драмите на площада започнаха, след като скулпторът проф. Велислав Минеков се обиди лидера на „Правосъдие за всеки” Велислав Величков, не прие критиката му и обяви, че хвърля кърпата, напуска демонстрациите и оставя организацията им на Величков. Така Отровното трио стана Отровно дуо. В него останаха само Арман Бабикян и адв. Николай Хаджигенов.

„След приятелска критика от ИПВ /Инициатива правосъдие за всички/ мисля, че ще е добре от утре те да поемат организацията на протеста.
Със сигурност ще бъдат по-добри. Ние ще бъдем в публиката. Чудесен повод за почивка.”, написа Минеков във Фейсбук. Така той отговори на Велислав Величков, който ден по-рано констатира, че народният бунт е навлязъл в опасен етап на вътрешно разделение и дори маргинализация. „Вече изчезна онова ЗАЕДНО от първите две - три седмици, всеки си прави събития и акции на различно място. Отровното Трио казват: всичко започна от нас и ще завърши с нас, "държейки микрофона и тъпана", Бойците и Орловци искат да са равнопоставени участници в Протеста и да имат думата при сценария на развитието му; партиите сепарираха отделни негови части, като е все по - видимо делението между Демократична България, чийто лидер Христо Иванов подпали "искрата Росенец" и по-левите около Мая Манолова, които кооперират с три малки партии и са близко до Триото”, обяви Величков.

Но тъй като протестът всеки ден оредява, Отровното трио се събра отново. И заяви: "По-сплотени сме от всякога". За да го докаже обяви 5 хоризонта пред страната ни: спиране на кражбите, борба за справедливост, инвестиция в бъдещето на поколенията, икономически ръст, основан на научни изследвания, иновации и цифровизация и качество и ефективност на държавните институции.
Когато дава интервюта за Плана България, Бабикян чете. Явно много внимава да не избяга от получените указания. Кой ги дава, тепърва ще разберем.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Препоръчани новини

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички