Откриха офис на Българо-Казахстанската търговска камара в Астана

Откриха офис на Българо-Казахстанската търговска камара в Астана | StandartNews.com

Откриха офис на Българо-Казахстанската търговска камара в Астана, където започна официалното посещение на председателя на Народното събрание Цецка Цачева в Република Казахстан.

Визитата на българската парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание, е по покана на председателя на Мажилиса (Долната камара) на парламента на Казахстан Кабибулла Кабенович Джакупов, съобщиха от пресцентъра на НС.

България гледа на Казахстан като на традиционен партньор и желае всестранно и дългосрочно сътрудничество между двете страни, заяви Цачева. И подчерта, че откриването на офиса на Българо-Казахстанската търговска камара (БКТК) е знаково събитие, защото от дейността на камарата се очакват конкретни резултати.

Председателят на Народното събрание отбеляза, че на големия казахстански пазар има място за много български стоки и трябва да бъдат положени усилия потенциалът за развитие на икономическите и търговските отношения да бъде оползотворен. БКТК е една бързо развиваща се неправителствена организация, която има подкрепата на всички български държавни институции, добави тя.

Официалното откриване на БКТК в София и Астана се състоя съответно на 6 април и 22 май 2015 г. В Астана председателят на БКТК Андрияна Петкова и заместник-ръководителят на Външнотърговската палата на Националната палата на предприемачите на Казахстан Аян Еренов подписаха Меморандум за сътрудничество между двете камари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай