Отива ли си и шефът на Авиоотряд-28

Транспортният министър се готвел да сменя ген. Тодор Коджейков

Отива ли си и шефът на Авиоотряд-28 | StandartNews.com

И шефът на правителствения Авиоотряд 28 ген. Тодор Коджейков си отива. Очаква се в близките дни министърът на транспорта Георги Тодоров да предложи на служебния премиер Стефан Янев и на правителството 53-годишният ген. Коджейков да бъде освободен като генерален директор, съобщи Лупа.бг, позовавайки се на свои източници.

Според правилника за дейността на Авиоотряд 28 ръководството и контролът върху дейността му се осъществяват от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Генералният директор се назначава и освобождава от министъра на транспорта след съгласуване с министър-председателя.

"Шефът на Авиоотряд 28 Тодор Коджейков разбира от самолети толкова, колкото да се вози на тях", коментира преди време бившият шеф на НСО ген. Румен Миланов.

Тодор Коджейков завършва през 1993 г. Националната спортна академия в София. Бил е национален състезател по академично гребане. От 30 юли 1993 г. е на кадрова военна служба в НСО. Бил е охранител на президентите Жельо Желев и Петър Стоянов, както и на Бойко Борисов, докато бе кмет на София. Между 2009 и 2011 г. учи магистратура „Национална сигурност и отбрана“ във Военната академия в София.

През април 2013 г. президентът Росен Плевнелиев назначи Коджейков за началник на НСО, където остана на поста до 2015 г. Тогава е назначен за шеф на самолетите на властта.

През последните години имаше няколко инцидента с правителствения "Фалкон" и то когато на борба бе вече бившият премиер Бойко Борисов. За Коджейков се твърди, че е един от най-близките хора на Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай