От ГЕРБ внесоха искане за оставка на Миков

От ГЕРБ внесоха искане за оставка на Миков | StandartNews.com

София. Депутати от ГЕРБ внесоха в деловодството на Народното събрание искане за оставката на председателя Михаил Миков и на цялото ръководство на парламента.

Както агенция Стандарт нюз съобщи още сутринта в интервю за Нова телевизия лидерът Бойко Борисов обяви, че до края на деня ще поиска оставката на Миков.

"Искането е подписано от всички депутати от ГЕРБ", поясни един от вносителите Десислава Атанасова. Мотивите за исканата оставка са погазване на правилника на Народното събрание и "провеждане на едно нелегитимно заседание".

„Смятаме, че няма нужда от него, той е безполезен. Беше избран по абсолютно криминален начин. Квесторите вършат чудесна работа,защото те броиха колко народни представители са в залата, така че от него няма необходимост", заяви Атанасова.

„Ние сме с усещането, че вече се върнахме преди 1989 г., когато наличието на Тодор Живков, Милко Балев и Станко Тодоров в залата бяха достатъчни, за да има заседание на Народното събрание. Днес факт е, че се проведе едно политическо отчетно събрание за работата на кабинета и вътре са само Местан и Станишев, който вчера се успа, а днес все пак се появи", коментира Атанасова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай