Още трима обявяват развод с Нинова

Мартин Обрешков, Цветан Топчиев и Николай Пенев се канели да минат към Красимир Янков и БСП-2

Още трима обявяват развод с Нинова | StandartNews.com

Още трима депутати от БСП напускат Корнелия Нинова. До дни Мартин Обрешков от Кубрат, видинчанинът Цветан Топчиев и Николай Пенев от Ямбол се канели да се присъединят към Красимир Янков, съобщи Лупа.бг, позовавайки се на свои източници. Така групата на БСП в парламента ще падне до 67 души.

ВИЖ ОЩЕ: Ново 20! БСП-2 до края на годината. Ами сега?

През уикенда Янков съобщи, че е готов да прави БСП-2, която да обедини всички недоволни от ръководството на БСП в последните 4 години.

ВИЖ ОЩЕ: Проф. Христова: Никой не иска БСП, има ниша вляво

Миналата седмица в Народното събрание се стигна до размяна на остри реплики между ренегатите и социалистите. Реплики като "предатели" и "еничари" вече били ежедневие за откъсналите се от червената група, оплакаха се самите те. Според тях лоялните на Нинова другари били бесни не толкова от вътрешното разцепление, колкото от опасения, че напусналите се ще оформят ново БСП. И изтъкват, че вече стоели по-добре медийно и по-често канели тях в различни телевизионни и радио предавания, отколкото доскорошните им колеги от "Позитано" 20.

БСП не е желан партньор. Вляво има свободна ниша – за прогресивни социалисти, коментира преди дни и политологът проф. Антоанета Христова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай