Обвиняват Нинова, че ползва методи на Цветанов

Жаблянов: Това избор ли е? Избори има и в Северна Корея

Обвиняват Нинова, че ползва методи на Цветанов | StandartNews.com

Очевидно изборът сам по себе си не е свидетелство за наличието на демократичен вътрешнопартиен живот, стана ясно от интервю за БНР на Валери Жаблянов - един от неуспелите кандидати за лидерския пост в левицата, който дни преди провеждането на прекия избор призова избирателите да не участват във вота.

"Когато имаш пълен контрол върху структурите, които правят избора, какво може да се очаква? Това избор ли е? Избори има и в Северна Корея", заяви Жаблянов.

Според него финансирането на кампанията на Корнелия Нинова е било непрозрачно. Той я обвини, че е използвала т.нар. методи на Цветан Цветанов за печелене на избори: "Една голяма част от аргументите, които използва новоизбраният председател на БСП по отношение на ГЕРБ, бяха приложени в кампанията. Методите на Цветанов бяха заимствани напълно".

Жаблянов заяви, че БСП се отдалечава от себе си като социалистическа, лява партия и от програмата си. Според него БСП върви твърдо надясно с този председател. Той посочи, че се ограничава идейната дискусия в партията. По думите му има опасност от завръщане на БСП в Той беше категоричен, че нито той, нито някой от другите кандидати за лидер на партията са предлагали колаборация с ГЕРБ: "Върху тази пълна лъжа за искане на колаборация с ГЕРБ беше построена цялата кампания на Корнелия Нинова. Това беше най-голямата лъжа".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай