Обсъждали за Пловдив не кмет, а проекти

Борисов питал за Околовръстното и каскада "Въча"

Обсъждали за Пловдив не кмет, а проекти | StandartNews.com
  • Борисов питал за Околовръстното и каскада "Въча".

Важни за Пловдив проекти, а не кого ГЕРБ ще издигне за кмет под тепетата, обсъждали в кабинета на премиера Бойко Борисов губернаторът на областта Здравко Димитров, градоначалникът Иван Тотев и шефката на бюджетната комисия в НС Менда Стоянова. Премиерът привика днес тримата като се предполагаше, че сред темите на разговор ще е й кандидатурата на ГЕРБ за нов кмет. Преди 4 дни Тотев обяви, че няма да играе за трети мандат, преди това пък хвърли топката към Здравко Димитров, заявявайки че той би бил прекрасен градоначалник под тепетата. В ГЕРБ се говори, че именно областният управител е най-вероятната номинация за кмет на Пловдив.

На срещата Борисов се е интересувал най-вече как върви проектирането на разширението на Околовръстното шосе и на водоснабдяването от каскада "Въча". За докарването на чистата планинска вода до Пловдив и съседните села е избран изпълнител, който ще започне предпроектно проучване на терена, разказа Димитров.

Тотев пък е бил питан на финансовото състояние на Община Пловдив, реконструкцията на пл. "Централен" и Голямата базилика. По повод предстоящите местни избори Борисов искал да знае как вървят събрания в ГЕРБ. Досега въпреки отказа си да играе трети път на избори Тотев има най-много номинации -  300 номинации. Кметът на район "Тракия" Костадин Димитров е с 255, а Здравко Димитров - с 217.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай