Обрат с главсека на МВР! Министърът се произнесе

Какво става

Обрат с главсека на МВР! Министърът се произнесе | StandartNews.com

Източник: Министерство на вътрешните работи

Главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев не е сменен, обяви вътрешният министър Атанас Илков, като опроверга прессъобщения на МС от вчера, че Кангалджиев ще бъде освободен от поста си, а на негово място ще бъде назначен Явор Серафимов.

Смяната на главния секретар на МВР е по заповед на новия вътрешен министър Атанас Илков и е съгласувана със служебния премиер Димитър Главчев, уточниха от Министерски съвет.

Днес вътрешният министър заяви, че Кангалджиев продължава да бъде на поста си, но в момента е в болнични.

Вътрешният министър поясни, че Явор Серафимов е само номиниран за длъжността зам.-главен секретар. "Аз съм го номинирал, но процедурата по неговото назначаване все още не е довършена", каза той.

По времето на служебното правителство няма да бъде назначаван главен секретар на МВР, обяви още служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков.

Той обясни, че в момента директорът на Главна дирекция „Национална полиция“ Мирослав Рашков изпълнява функциите на зам.-главен секретар.

Илков каза още, че най-вероятно ще бъде сменен директора на жандармерията. "Визията според мен не е тази, която трябва да показва тази отговорна служба. Аз съм решен и ще направя тази промяна", категоричен бе служебният министър. Той каза, че има няколко варианта кой да заеме поста.

На въпрос дали ще има още рокади Илков отговори, че сигурно ще има, но все още не е отгледал всички дирекции за пропуски.

Служебният министър на МВР заяви, че няма намерения да ротира полицейски шефове по области. "Не съм имал такива намерения и не знам дали има нещо, за да трябва да се случи това. Сложен е процесът. Когато един директор отиде от една областна дирекция в друга, му трябва много време, за да се запознае с областта", уточни той

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай