Обрат: Борисов си пожела служебният кабинет да остане

Искаме този път да сме опозиция, заяви лидерът на ГЕРБ

Обрат: Борисов си пожела служебният кабинет да остане | StandartNews.com

"Стискаме палци служебното правителство да остане колкото може по-дълго", посочи лудерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на брифинг. "Искаме този път да сме опозиция и всеки ден да питаме какво става с ваксинацията и защо хвърляте ваксини", коментира още той.

Лидерът на ГЕРБ коментира още казуса "Пирогов" и поведението на здравния министър д-р Стойчо Кацаров в системата. По думите на Борисов истината ще излезе наяве.

Тази сутрин здравният министър коментира, че не е лежал в болница, че не са му давани никакви лекарства и през януари е бил просто на контролен преглед.

"Поканиха ме да направя контролен скенер на белия дроб след преболедуване на COVID-19. Аз отидох просто на контролен преглед, бил съм само на един скенер. Не съм лежал в болницата нито една минута. Не са ми давани и никакви лекарства. Научих за това нещо от прегледа на моето медицинско досие и на 1 март поисках да ми бъде предоставено копие. Не могат да ми поставят тезата, че ми правят услуга, като взимат 2500 лева от НЗОК, за да не платя аз 100 лева. Това е пълен абсурд! В документите, в които се твърди, че съм информиран за източника на плащане, подписът ми е фалшифициран. Не съм лежал в болница. Аз бях абсолютно здрав, след този преглед ходих да карам ски. Така, че нищо от това, което е написано в тези документи, не е вярно", посочи д-р Кацаров и показа цялата медицинска документация, която му е дадена от „Пирогов”.

„Изчегъртаха Балтов, шефа на ямболката болница, на варненската болница „ Св. Анна”, шефове на COVID отделения. Дано не стигнат и до ВМА”, коментира Борисов.

Бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов, който участваше в брифинга, също коментира ситуацията.

„Интересно развитие на ситуацията с министър Кацаров. В рамките на 3 дни си променя мнението няколко пъти - веднъж ходи на ски, друг път твърди,че е бил на контролен преглед и не е лежал в болницата. И на децата стана ясно, че той право на контролен преглед след 12 януари не е имал", каза Ангелов. 

„Г-н Кацаров, вие се провалихте", категоричен бе той и допълни, че заради спрения ваксинационен процес, българите са изложени на риск в края на есента. 

"Въобще за къща не са ме питали", каза още Борисов в отговор на въпрос за какво е бил разпитван в четвъртък в Националната полиция. В интервю по БНР днес служебният министър Бойко Рашков заяви, че се надява Борисов да бъде призоваван на разпити и за други случаи и конкретно за къщата в Барселона. Борисов отговори, че такава къща не притежава.

Служебният министър заяви преди дни, че известен политик от близкото минало е купувал гласове от Враца, Монтана и Видин за партия с извесен етнос. "После на Рашков някой му дърпа спирачката рязко.Това е Радев, който знае за всичките сглобки. Интересно ми е да видя дали някоя медия ще отиде да види кой е този депутат който е купувал гласове", каза Борисов. 

От ГЕРБ за пореден път заявиха, че на вота е имало преливане на гласове от ДПС към "Има такъв народ". От партията смятат, че големият брой секции в чужбина е създал възможност за купуване на гласове и контролиран вот. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай