Няма да вдигат данъците след саниране на жилище

Няма да вдигат данъците след саниране на жилище | StandartNews.com

Данъците след саниране на жилище няма да бъдат вдигнати. Това увери премиерът Бойко Борисов в град Бяла. И уточни, е парите за саниране са безвъзмездни.

На въпрос от граждани, дали трябва да се връщат тези пари за саниране под формата на кредит, премиерът отговори: „Как ще връщате кредит като ви е 100% безплатно. Който е учил математика знае нула плюс нула е нула. Сиреч нищо."

Борисов изтъкна, че в Бяла все още няма подадени заявления за саниране на жилища и призова хората да кандидатстват. Той даде за пример с Благоевград, където 99% от блоковете са одобрени по програмата.

Министър-председателят и министърът на околната среда и водите Евелина Василева откриха новоизградената пречиствателна станция за отпадъчни води на града.

"Проектът е на стойност 40,8 млн. лв. и е финансиран по ОП „Околна среда 2007-2013 г." Новата пречиствателна станция обслужва над 9000 жители. Преди реализацията на проекта канализационната мрежа на града покриваше 70% от населеното място, а отпадъчните води се изливаха директно в р. Беленска и р. Янтра. Сега те вече преминават през механично и биологично пречистване", обяви премиерът във Фейсбук.

"Изградени са над 20 км. нова канализационна мрежа и са реконструирани около 17 км. Въпреки проблемите, свързани с този проект, той бе завършен успешно и сега с новата инфраструктура се гарантира опазването на околната среда и здравословните условия за живот на населението. В областта се изгражда и Регионално депо за управление на отпадъците, което ще обслужва над 56 000 души от Бяла, Борово, Две могили, Полски Тръмбеш, Ценово и Опака", посочи още Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай