Няма да има еднодневна винетка

Няма да има еднодневна винетка | StandartNews.com

Еднодневна винетка, каквато предлага омбудсманът Мая Манолова, няма да има. Това съобщи регионалният министър Лиляна Павлова в седмицата по "Дарик" радио. И защити решението с това, че никъде в Европейския съюз няма подобна практика.

Разходите за отпечатване на еднодневни винетки ще са са по-високи от приходите, коментира тя. И помоли омбудсманът да не подвежда хората.

"Това, което тя (Манолова) каза, може би недоразбрала от системата, но ние ще и го разясним и заедно ще намерим най-доброто решение, е, че ние вече сме взели решение, променихме закона за въвеждането на електронни винетки и тол система", коментира министърът по повод предложението на Манолова.

Електронна винетка за автомобилите ще бъде въведена до две години, а тол такса ще заплащат големите автомобили, добави тя.

С въвеждането на електронната винетка годишният стикер вече няма да важи за период от една календарна година, а за период от 12 месеца, обясни още регионалния министър.

По-рано Лиляна Павлова уточни, че снегът,който започна да вали днес, не е изненадал снегопочистващите фирми и всички пътища са проходими при зимни условия. До момента няма сигнали за инциденти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай