Новият фактор в страната се казва Иван Гешев

Той играе огромна роля и затова има нова властова ситуация

Новият фактор в страната се казва Иван Гешев | StandartNews.com

При положение, че в държавата в момента има трима силни мъже, не възможно е между тях да не изникват искри. Борисов мечтае Радев и Гешев да се сбият, Радев мечтае Борисов и Гешев да се сбият, а Гешев не иска никой да му дава акъл. Така социологът Андрей Райчев коментира пред Нова телевизия отношенията между премиер, президент и главен прокурор в последните дни.

За да онагледи тезата си, Райчев разказа история със своя внук Андрей. "Внукът ми Андрей не иска да играе с Павелчо и му казва: Аз съм Батман. Павелчо казва: И аз съм Батман, а Андрей отвръща: Батман е един".

Според Райчев Батман в българската държава също е един, но на политическата сцена вече има трима силни мъже. Докато Борисов и Радев мислят за предстоящите избори, то Иван Гешев се е еманципирал.

"В страната има нов политически фактор, нов играч. Казва се Иван Гешев. Той играе огромна роля и затова има нова властова ситуация. Това не може да не доведе до разместване. Гледайки Гешев, си правете сметка каква ще е България по-нататък, посочи Райчев. И добави: Той е с нов стил, с друг начин на мислене, той в момента набира сили. Така че ние имаме нова политическа ситуация и не бива да я коментираме със старите щампи.

"Да се говори, че ДАНС подслушва президента е дълбоко невярно и той го знае. Не му прави чест да лъже толкова грозно при публичните си изказвания. Нелепо е изказването му", заяви на свой ред политологът Георги Харизанов.

"Радев се опитва в аванс да се изкара жертва, което на моменти сработва, поради това, че фактологията остана някъде назад в замерването с епитети", каза още той пред Нова телевизия.

"Гешев не е малко, а много изнервен от всичко това, което стана последните дни. И то с основание се дразни. Ако може и аз да дам съвет, бих използвал една идея по-висок език. "Бизнесменчета", "игрички" са думи, които не подхождат на главния прокурор", обясни Харизанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай